Robert Bosch GmbH

Robert Bosch GmbH je německá společnost, založená v roce 1886 Robertem Boschem.

Sídlem celosvětové skupiny s 374 778 zaměstnanci (stav k 31. prosinci 2015) je město Gerlingen, severozápadně od Stuttgartu. Logem firmy je stylizovaná kotva elektromotoru. Skupina Bosch v současnosti zahrnuje asi 280 vedlejších firem, z toho 230 jich má své sídlo jinde než v Německu. Se základním jměním přibližně 1,2 miliardy eur je skupina Robert Bosch GmbH v současnosti největší firmou s právní formou GmbH.

V roce 2004 byla Robert Bosch GmbH sedmnáctou společností v žebříčku Top 20 Patent Winners v USA s 907 novými patenty. Bosch si za svou dlouholetou existenci získal renomé společnosti vyrábějící produkty nejvyšší kvality, cenou sice mírně převyšující konkurenční, ale výrobky s maximálními výkony a životností.

V oblasti elektrického nářadí Bosch vyrábí pod svou vlastní značkou a převzal i původní firmy jako například Skil a Dremel. Produkci tvoří nářadí a stroje pro průmysl a stavebnictví, vysokofrekvenční nářadí i nářadí pro kutily a zahradní techniku (britská firma Atco-Qualcast).

Vyrábí i širokou škálu příslušenství k elektronářadí, jako například vrtáky, vrtací korunky (německá společnost Hawera), pilové listy (švýcarská firma Scintilla), diamantové kotouče a brusivo. I v této oblasti společnost vyvíjí nová řešení. Bosch je nejprodávanějším modelem nářadí v Evropě.

Další přírůstek do rodiny - Pokosová pila Biturbo

Další přírůstek do rodiny - Pokosová pila Biturbo

16. 6. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Řezání s větší lehkostí, výkonem a přesností: Bosch nyní rozšiřuje „Professional 18V System“ pro řemeslo a průmysl o kompaktní a mobilní pokosovou pilu Biturbo GCM 18V-216 DC Professional. S příkonem 1 600 W je srovnatelný se síťovým nářadím a nabízí nejvyšší počet řezů na jedno nabití akumulátoru ve své třídě...

Mobilní kompresor na pneumatiky, míče a mnoho dalšího

Mobilní kompresor na pneumatiky, míče a mnoho dalšího

26. 5. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Ať už cestujete autem, na kole, na motorce nebo v karavanu – s novým akumulátorovým pneumatickým čerpadlem UniversalPump 18V od společnosti Bosch mohou uživatelé rychle a pohodlně napumpovat pneumatiky zpět na požadovaný tlak. Například i jen 20% odchylka pneumatik vašeho auta může výrazně zvýšit opotřebení a spotřebu paliva, zkrátit dobu běhu pneumatik a zvýšit riziko nehody.

První akumulátorová nýtovací pistole

První akumulátorová nýtovací pistole

29. 4. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH Komentáře 2

Efektivní, flexibilní a jednoduché nýtování: Bosch rozšiřuje „ Profesionální 18V systém “ pro obchod a průmysl o nový segment tím, že profesionálům představuje GRG 18V-16 C Professional, první akumulátorovou nýtovací pistoli v portfoliu. Pokrývá trhací nýty o průměru 3 až 6,4 mm, čímž pokrývá nejširší rozsah aplikací ve své třídě s jediným nástrojem, bez nutnosti výměny součástí nástroje.

Připrav se na zahradnickou sezónu

Připrav se na zahradnickou sezónu

22. 4. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Bosch rozšiřuje systém ' 36V Power for All. Začleněním dvou výkonnějších zahradních nástrojů: Akumulátorové nůžky na živý plot AdvancedHedgeCut 36V-65-28 stříhají husté živé ploty a keře bez námahy do tvaru, akumulátorové sekačky na trávu AdvancedGrassCut 36V-33 účinně uklízí přerostlou trávu a zaplevelené plochy.

Nový lasery Bosch s kamerou

Nový lasery Bosch s kamerou

12. 4. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Při použití laserových měření GLM 100-25 C Professional a GLM 150-27 C Professional od společnosti Bosch mohou řemeslníci a projektanti jednoduše, rychle a bezpečně měřit vzdálenosti ve světlém prostředí a velké vzdálenosti uvnitř i venku.

První stříkací pistole na nátěry pro kutily

První stříkací pistole na nátěry pro kutily

11. 4. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

S EasySpray 18V-100 přidává Bosch k „ systému 18V Power for All “ oblíbenou aplikaci mezi domácími kutily: Pohodlné a rovnoměrné natírání dřeva a kovu bez kapajícího malířského válečku nebo štětce ‒ a vůbec bez jakéhokoli napájecího kabelu.

Vyhřívané pracovní oděvy od Bosch pro profesionály

Vyhřívané pracovní oděvy od Bosch pro profesionály

21. 3. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Ať už při teplotách pod nulou na staveništi nebo v průvanovém plášti budovy – nový vyhřívaný plášť GHJ 12+18V XA Professional od firmy Bosch zahřeje profesionály na „pracovní teplotu“ během tří minut. Bosch dále rozvíjel řadu vyhřívaných pracovních oděvů na základě požadavků zákazníků a nově nabízí navíc mikinu GHH 12+18V XA Professional a vestu GHV 12+18V XA Professional. Plánovači a řemeslníci se tak mohou na chladné dny vybavit dle libosti. Bunda, mikina a vesta jsou vyhřívané 12V nebo 18V baterií z řady Bosch Professional. Karbonová topná tělesa v oblasti hrudníku a zad jsou připojena k baterii přes adaptér a zaručují optimální rozložení tepla.