Robert Bosch GmbH

Robert Bosch GmbH je německá společnost, založená v roce 1886 Robertem Boschem.

Sídlem celosvětové skupiny s 374 778 zaměstnanci (stav k 31. prosinci 2015) je město Gerlingen, severozápadně od Stuttgartu. Logem firmy je stylizovaná kotva elektromotoru. Skupina Bosch v současnosti zahrnuje asi 280 vedlejších firem, z toho 230 jich má své sídlo jinde než v Německu. Se základním jměním přibližně 1,2 miliardy eur je skupina Robert Bosch GmbH v současnosti největší firmou s právní formou GmbH.

V roce 2004 byla Robert Bosch GmbH sedmnáctou společností v žebříčku Top 20 Patent Winners v USA s 907 novými patenty. Bosch si za svou dlouholetou existenci získal renomé společnosti vyrábějící produkty nejvyšší kvality, cenou sice mírně převyšující konkurenční, ale výrobky s maximálními výkony a životností.

V oblasti elektrického nářadí Bosch vyrábí pod svou vlastní značkou a převzal i původní firmy jako například Skil a Dremel. Produkci tvoří nářadí a stroje pro průmysl a stavebnictví, vysokofrekvenční nářadí i nářadí pro kutily a zahradní techniku (britská firma Atco-Qualcast).

Vyrábí i širokou škálu příslušenství k elektronářadí, jako například vrtáky, vrtací korunky (německá společnost Hawera), pilové listy (švýcarská firma Scintilla), diamantové kotouče a brusivo. I v této oblasti společnost vyvíjí nová řešení. Bosch je nejprodávanějším modelem nářadí v Evropě.

Čtyři nové akumulátorové šroubováky Bosch pro dům a zahradu

Čtyři nové akumulátorové šroubováky Bosch pro dům a zahradu

26. 1. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Spolehliví partneři při šroubování a vrtání – Bosch rozšiřuje „18V Power for All System“ o čtyři nové akumulátorové vrtací šroubováky: EasyDrill 18V-40 a EasyImpact 18V-40, první vrtací šroubováky v segmentu základní úrovně, stejně jako výkonné všestranné stroje UniversalDrill 18V-60 a UniversalImpact 18V-60.

Keo zahradní pila

Keo zahradní pila

24. 1. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Bosch nyní ještě vylepšil osvědčenou zahradní pilu Keo a vybavil ji výkonným výměnným akumulátorem: Keo je již 10 let velmi oblíbený zahradní pomocník, bude součástí „18V systému Power for All“.

Nové akumulátorové rázové utahováky

Nové akumulátorové rázové utahováky

3. 1. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Tři různé nástroje pro aplikace na plech/dřevo a kov.

Snadná manipulace a maximální flexibilita díky uživatelskému rozhraní a konektivitě.

Přidaná hodnota díky přizpůsobitelným režimům na základě zpětné vazby od uživatelů.