Robert Bosch GmbH

Robert Bosch GmbH je německá společnost, založená v roce 1886 Robertem Boschem.

Sídlem celosvětové skupiny s 374 778 zaměstnanci (stav k 31. prosinci 2015) je město Gerlingen, severozápadně od Stuttgartu. Logem firmy je stylizovaná kotva elektromotoru. Skupina Bosch v současnosti zahrnuje asi 280 vedlejších firem, z toho 230 jich má své sídlo jinde než v Německu. Se základním jměním přibližně 1,2 miliardy eur je skupina Robert Bosch GmbH v současnosti největší firmou s právní formou GmbH.

V roce 2004 byla Robert Bosch GmbH sedmnáctou společností v žebříčku Top 20 Patent Winners v USA s 907 novými patenty. Bosch si za svou dlouholetou existenci získal renomé společnosti vyrábějící produkty nejvyšší kvality, cenou sice mírně převyšující konkurenční, ale výrobky s maximálními výkony a životností.

V oblasti elektrického nářadí Bosch vyrábí pod svou vlastní značkou a převzal i původní firmy jako například Skil a Dremel. Produkci tvoří nářadí a stroje pro průmysl a stavebnictví, vysokofrekvenční nářadí i nářadí pro kutily a zahradní techniku (britská firma Atco-Qualcast).

Vyrábí i širokou škálu příslušenství k elektronářadí, jako například vrtáky, vrtací korunky (německá společnost Hawera), pilové listy (švýcarská firma Scintilla), diamantové kotouče a brusivo. I v této oblasti společnost vyvíjí nová řešení. Bosch je nejprodávanějším modelem nářadí v Evropě.

Nové akumulátorové úhlové brusky Bosch pro kutily

Nové akumulátorové úhlové brusky Bosch pro kutily

20. 12. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Akumulátorové a pohodlné broušení, řezání nebo kartáčování se dvěma novými akumulátorovými úhlovými bruskami Bosch pro kutily: UniversalGrind 18V-75 je jako nový model ve vstupním segmentu spolehlivým partnerem pro mnoho aplikací díky své kompaktnosti a snadnému použití. . Nový AdvancedGrind 18V-80 nabízí ještě větší komfort obsluhy a práce pro větší a složitější úkoly. Obě úhlové brusky jsou součástí systému ' 18V Power for All ' od společnosti Bosch.

Nový profesionální akumulátorový rázový utahovák Bosch

Nový profesionální akumulátorový rázový utahovák Bosch

14. 11. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Bosch rozšiřuje svůj systém Professional 18V uvedením GDS 18V-450 HC Professional – výkonného akumulátorového rázového utahováku s funkcemi připojení. Tento nový nástroj poskytuje profesionálům plnou kontrolu a flexibilitu při práci s kovem a dřevem. Utahovací moment 800 Newtonmetrů umožňuje povolit dokonce i rezavé šrouby a šrouby na užitkových vozidlech, jako jsou dodávky a SUV.

Nová akumulátorová lepicí pistole „18V Power for All“

Nová akumulátorová lepicí pistole „18V Power for All“

8. 11. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Stejně výkonná jako lepicí pistole s kabelem, ale s naprostou svobodou pohybu akumulátorového nářadí: Jako první lepicí pistole v systému „18V Power for All“ lze pistoli AdvancedGlue 18V od společnosti Bosch používat různými způsoby: Od DIY a domácích prací až po filigránské kutilské projekty lze AdvancedGlue 18V použít pro bezdrátové lepení bez jakékoli ztráty výkonu.

Čerstvý vzduch pro systém „18V Power for All“

Čerstvý vzduch pro systém „18V Power for All“

2. 11. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Chladivý vánek výrazně usnadňuje kutilskou práci a volnočasové aktivity, a to nejen na vrcholu léta. Nový UniversalFan 18V-1000 přináší požadovaný chladicí efekt uživatelům, kdekoli jej skutečně potřebují. První akumulátorový ventilátor od firmy Bosch pro kutily nabízí širokou škálu možných aplikací doma i na zahradě. Lze jej také flexibilně používat, když jsou lidé venku. UniversalFan 18V-1000 rozšiřuje „ 18V Power for All System “.

Všestranné akumulátorové vrtací kladivo Bosch pro kutily

Všestranné akumulátorové vrtací kladivo Bosch pro kutily

25. 10. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Bosch doplňuje „ systém 18V Power for All “ o UniversalHammer 18V, silného partnera pro jakýkoli projekt renovace. UniversalHammer 18V je první akumulátorové vrtací kladivo s funkcí sekání od společnosti Bosch pro kutily a kombinuje čtyři aplikace v jednom nástroji: vrtání s příklepem, sekání, vrtání a šroubování.

Sedmá generace IXO

Sedmá generace IXO

16. 9. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Malý šroubovák, velký dopad: Ixo je zpět v klasické zelené a nyní je ještě mnohem výkonější. Sedmá generace kultovního šroubováku s o 20 procent větším výkonem, díky optimalizovanému motoru a maximálnímu točivému momentu 5,5 Nm. Díky tomu je ruční instalace prefabrikovaného nábytku nebo dalšího kreativního projektu ještě jednodušší. Díky delší výdrži baterie 2,0 Ah jsou nyní kutilové schopni zpracovat až 190 šroubů celkem snadno na jedno nabití baterie. Což je téměř dvojnásobek oproti předchozím generacím šroubováku.

Inovace v oblasti práce se sádrokartonem

Inovace v oblasti práce se sádrokartonem

17. 8. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH Komentáře 3

Bosch rozšiřuje své portfolio o tři nové účinné, ergonomické a prašné nástroje pro profesionály na sádrokartonové práce: Sádrokartonové desky lze snadněji a pohodlněji upevňovat a povolovat pomocí akumulátorového šroubováku na sádrokarton GTB 18V-45 Professional. Pomocí akumulátorového vyřezávacího nástroje GCU 18V-30 Professional lze zápichy vyrobit rychleji a bezpečněji. A s bruskou na sádrokarton GTR 55-225 Professional mohou uživatelé brousit stěny a stropy ergonomicky a přitom dbát na svou fyzickou pohodu.

Tři nový partneří 18V Power for all

Tři nový partneří 18V Power for all

21. 6. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

Ještě větší rozmanitost aplikací, ještě více značek a produktů: Aliance „Power for All“, jedna z prvních bezdrátových aliancí napříč značkami s produkty pro celý dům, nabídne uživatelům v blízké budoucnosti ještě více výhod.