Robert Bosch GmbH

Robert Bosch GmbH je německá společnost, založená v roce 1886 Robertem Boschem.

Sídlem celosvětové skupiny s 374 778 zaměstnanci (stav k 31. prosinci 2015) je město Gerlingen, severozápadně od Stuttgartu. Logem firmy je stylizovaná kotva elektromotoru. Skupina Bosch v současnosti zahrnuje asi 280 vedlejších firem, z toho 230 jich má své sídlo jinde než v Německu. Se základním jměním přibližně 1,2 miliardy eur je skupina Robert Bosch GmbH v současnosti největší firmou s právní formou GmbH.

V roce 2004 byla Robert Bosch GmbH sedmnáctou společností v žebříčku Top 20 Patent Winners v USA s 907 novými patenty. Bosch si za svou dlouholetou existenci získal renomé společnosti vyrábějící produkty nejvyšší kvality, cenou sice mírně převyšující konkurenční, ale výrobky s maximálními výkony a životností.

V oblasti elektrického nářadí Bosch vyrábí pod svou vlastní značkou a převzal i původní firmy jako například Skil a Dremel. Produkci tvoří nářadí a stroje pro průmysl a stavebnictví, vysokofrekvenční nářadí i nářadí pro kutily a zahradní techniku (britská firma Atco-Qualcast).

Vyrábí i širokou škálu příslušenství k elektronářadí, jako například vrtáky, vrtací korunky (německá společnost Hawera), pilové listy (švýcarská firma Scintilla), diamantové kotouče a brusivo. I v této oblasti společnost vyvíjí nová řešení. Bosch je nejprodávanějším modelem nářadí v Evropě.

Nový nástroj pro péči o domácí mazlíčky

Nový nástroj pro péči o domácí mazlíčky

15. 12. 2023 Rubrika Robert Bosch GmbH

Akumulátorový Dremel 7350-PET usnadňuje stříhání a péči o drápky koček a psů doma i na cestách. Kompaktní a lehký nástroj je ergonomicky navržen pro snadné uchopení. Jeho tichý provoz s nízkými vibracemi umožňuje majitelům zvířat a specialistům, jako jsou veterináři, trenéři a ošetřovatelé péče o zvířata s menším stresem. Nový nástroj je přizpůsoben potřebám psů a koček a završuje portfolio společnosti Dremel pro péči o domácí mazlíčky, které zahrnuje Dremel 7020-PET a také nástavce pro Víceúčelové nářadí Dremel.

Kompaktní akumulátorová prořezávací pila

Kompaktní akumulátorová prořezávací pila

14. 11. 2023 Rubrika Robert Bosch GmbH

Bosch rozšiřuje svou řadu akumulátorových pil přidáním kompaktní prořezávací pily pro jednoduché aplikace kolem domu a zahrady. Nový EasyChain 18V-15-7 prořeže kmeny a větve až do průměru 13 cm. Díky tomu je tento šikovný nástroj vhodný pro prořezávání a prořezávání stromů a řezání palivového dřeva na délku, stejně jako pro jakýkoli druh řezání v menších kutilských projektech. Nová prořezávací pila je součástí '18V systému Power for All' . 

Dva nové kousky nářadí v systému „36V Power for All“

Dva nové kousky nářadí v systému „36V Power for All“

13. 11. 2023 Rubrika Robert Bosch GmbH

Bosch přidává ke svému „36V systému Power for All“ dva výkonné zahradnické nástroje : Akumulátorová řetězová pila AdvancedChain 36V-35-40 je efektivní nástroj pro velké úkoly řezání dřeva. S akumulátorovým křovinořezem AdvancedBrushCut 36V-23-750 lze spolehlivě vyčistit zarostlé a divoké plochy. 

Bosch EasyInflate 18V-500 pro vybavení pro volný čas

Bosch EasyInflate 18V-500 pro vybavení pro volný čas

18. 9. 2023 Rubrika Robert Bosch GmbH

Další pohodlí pro nafukování velkoobjemových předmětů.

Akumulátorová pumpa pro nafukování člunů, brouzdališť nebo nafukovacích matrací.

Vysoký průtok vzduchu pro rychlé nafouknutí a vyfouknutí.

Široká škála pohodlného použití díky třem tryskám a jedné hadici.

Jedna baterie pro mnoho aplikací: úspora místa, úspora peněz, ochrana životního prostředí.

První 18V akumulátorová sešívačka Bosch pro kutily

První 18V akumulátorová sešívačka Bosch pro kutily

11. 9. 2023 Rubrika Robert Bosch GmbH

Připevněte různé materiály na měkké nebo tvrdé dřevo.

Volba rázové síly pro práci specifickou pro materiál.

Pohodlný systém push-and-release urychluje práci.

K dispozici je samostatný nástavec pro odemknutí dalších aplikací.

Jedna baterie pro mnoho aplikací: úspora místa a peněz, ochrana životního prostředí.

Měřicí nástroje od společnosti Bosch pro kutily

Měřicí nástroje od společnosti Bosch pro kutily

31. 8. 2023 Rubrika Robert Bosch GmbH

Přeměnou celého svého portfolia měřicích nástrojů pro kutily podniká Bosch letos velký krok vpřed směrem k větší udržitelnosti svého elektrického nářadí: Od podzimu 2023 bude 23 nových a vylepšených měřicích nástrojů ze segmentu pro kutily a příslušenství dispozici, všechny s novým konceptem udržitelnosti. V tomto okamžiku budou všechny produkty vyrobeny z co největšího množství recyklovaného materiálu. V rámci směny Bosch také vybavuje řadu nástrojů novými funkcemi, standardizuje návrhy a uvádí na trh nové nástroje, jako je úroveň EasySpiritLevel LED.

Dvě nové akumulátorové přímočaré pily

Dvě nové akumulátorové přímočaré pily

5. 1. 2023 Rubrika Robert Bosch GmbH

S cílem nabídnout profesionálům vhodné řešení bez otravné šňůry pro každou práci v dílně nebo na stavbě uvádí Bosch na trh dvě nové akumulátorové přímočaré pily v systému Professional 18V : GST 18V-155 SC Professional a GST 18V -155 BC Professional pro obzvláště přesné řezy a detailní práci.

Dvě nové akumulátorové vibrační brusky Bosch pro profesionály

Dvě nové akumulátorové vibrační brusky Bosch pro profesionály

22. 12. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

GSS 12V-13 Professional a GSS 18V-13 Professional. Tyto nástroje umožňují profesionálům pracovat na hranách a rozích snadno a pohodlně. Lehčí a kompaktnější GSS 12V-13 Professional je první vibrační bruska v systému Professional 12V , která se maximálně využívá při provádění vertikálních prací nebo prací nad hlavou. GSS 18V-13 Professional ze systému Professional 18V se doporučuje pro větší plochy a dlouhou dobu aplikace. 18V systém dokonce přesahuje portfolio Bosch, a to díky multiznačkové alianci baterií AmpShare . Mnoho značek, mnoho nástrojů, jeden bateriový systém.

Dvě nové multibrusky Bosch pro kutily

Dvě nové multibrusky Bosch pro kutily

21. 12. 2022 Rubrika Robert Bosch GmbH

EasySander 18V-8 a UniversalSander 18V-10 rozšiřují Bosch „ 18V Power for All System “ o základní nástroj a všestrannou brusku pro velké množství renovačních a restaurátorských projektů pro dům a zahradu.